"Niemand kan van een ander vragen genezen te worden. Maar hij kan wel zichzelf laten genezen en zo de ander geven wat hij heeft ontvangen. Wie kan een ander schenken wat hij zelf niet heeft?
En wie kan doorgeven wat hij zichzelf ontzegt?"
(Uit: een cursus in wonderen)

“Verander je leven vandaag. Speculeer niet op de toekomst, doe het nu, zonder uitstel”. Simone de Beauvoir.

 
Met welke vragen en voor welke leefgebieden kunt u terecht:
● Werk en inkomen
● Veiligheid en gezondheid
● Welzijn en welbevinden
● Relaties en gezin
● Zaak en bezit
● Financiën en geld

Dit kan in de vorm van een eenmalig advies, of met één of een combinatie van de onderstaande diensten:

Persoonlijke begeleiding
Bij persoonlijke begeleiding gaat het om de rust, ruimte en duidelijkheid scheppen in de situatie. Emotioneel en lichamelijk opladen, zodat er weer energie en daadkracht is voor het aanpakken van de zaken die spelen. Waar nodig kan ik de regie tijdelijk uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op één stap tegelijk, totdat het weer lukt zelf het heft in eigen handen te nemen.

Persoonlijk leiderschap
Heeft u levensvragen en zoekvragen, bijvoorbeeld: wat is mijn levensmissie, hoe kom ik uit deze situatie, of uit dit conflict, waar vind ik zingeving in mijn leven? Bij persoonlijke leiderschap gaat het om dit soort vragen. Het juiste pad vinden, vrijdenken, kortom: echt leven. Door haar levenswijsheid en haar filosofische achtergrond biedt Arianne ruimte en kennis om uw vragen samen te onderzoeken, u te adviseren of te coachen. Het proces, transformatie en creatie staan centraal bij dit soort levensvragen.

Sociale begeleiding
Deze begeleiding is erop gericht om gezinnen te helpen met het verbeteren van de onderlinge communicatie. Arianne helpt bij het doorbreken van zieke patronen als gevolg van psychiatrische problematiek of andere verstoringen binnen het gezin.

Professionele begeleiding
Deze begeleiding is gericht op de verschillende facetten die je kunt tegenkomen binnen het bedrijfsleven of de organisatie waar u werkt. Daarnaast kunt u denken aan: hoe start ik een bedrijf op of werk een idee uit naar een levensvatbaar plan? Maar ook waar sta ik als persoon binnen een organisatie of mijn eigen onderneming? Arianne helpt bij het uitwerken van plannen en concrete actie.

De begeleiding kan ingezet worden bij geschillen en is erop gericht om de angel uit de situatie te halen.
Hierbij kunt u denken aan:
● Persoonlijke geschillen
● Familie geschillen
● Zakelijke geschillen

Deze begeleiding van gesprekken is altijd op basis van hoor en wederhoor. Hierbij wordt gewerkt aan het herkennen en erkennen van beiden partijen en het vinden van passende praktische en duurzame oplossingen en te ondernemen acties. Hierbij leidt de reflecterende en duidelijke manier van werken, die Arianne eigen is, in vrijwel alle gevallen tot een realistisch goed werkbare uitkomst.