"Niemand kan van een ander vragen genezen te worden. Maar hij kan wel zichzelf laten genezen en zo de ander geven wat hij heeft ontvangen. Wie kan een ander schenken wat hij zelf niet heeft?
En wie kan doorgeven wat hij zichzelf ontzegt?"
(Uit: een cursus in wonderen)

 

“Zij die de juiste woorden beheersen beledigen niemand. Toch zeggen ze de waarheid. Hun woorden zijn helder, maar nooit gewelddadig. Ze laten zich nooit vernederen en ze vernederen niemand”. Boeddha.

Eerlijk, levenswijs, zorgzaam en altijd met respect. Dat is Arianne in een notendop.

Arianne: “Ik schep een veilige omgeving. Ik ben zowel scherp als meelevend in mijn begeleiding. Daardoor ervaren mensen weer helderheid en rust. Ik geef mensen herkenning en erkenning, van waaruit moed en kracht weer tot bloei kunnen komen. Ik spreek vanuit mijn persoonlijke levenswijsheid en jaren van professionele ervaring. Mijn methode richt zich op het oplossen en mogelijk zelfs op het voorkomen van problemen op een positieve, proactieve en zorgzame manier. Ik zorg voor helderheid en kom tot de kern. Iets kan pas schoongewassen worden als het eerst in het licht heeft mogen komen en gezien mag worden voor wat het werkelijk is”.

Niks is daarbij goed of fout, het leven gaat zoals het gaat. Deze acceptatie zorgt voor een open houding die noodzakelijk is om jezelf te kunnen zijn. Soms kost dat een offer, of een verlies, maar vaker is het alleen het ego wat dat in de weg staat. Ik verhelder waar je staat en hoe je kunt omgaan met tegenslag, verdriet of pijn. Hierdoor zul je meer vrijheid, vrede en eenvoud in het leven gaan ervaren. En het liefst met een beetje humor en relativeringsvermogen natuurlijk!

“Sinds 1986 heb ik diverse functies gehad waarin ik zorg, advies, begeleiding en coaching gecombineerd heb. Ik ben daardoor goed in staat geraakt mensen te helpen die te maken krijgen met uitdagingen in het leven. Het gaat enerzijds om het oplossen, maar ook om het doorzien van hoe wij steeds opnieuw bij onze ware aard weggaan. In het bieden van dat inzicht ligt mijn kracht. Ik vertrek vanuit openheid met een onderzoekende blik, zodat er nieuwe mogelijkheden en kansen ontstaan. Er komt daardoor ruimte voor het doen.

Arianne is in 2003 afgestudeerd als HBO maatschappelijk werker en volgde onder andere de opleidingen Effektiv Personal Coach en Bachelor filosofie en een opleiding voor transitiemanagement. Ook heeft ze zich uitvoerig verdiept in non-dualiteit, wereldreligies, positieve psychologie en vormen van praktische filosofie zoals het socratisch gesprek.

CV-Arianne-Groenendijk-30-01-2023-10-08-31